4 Серпня 2023
Наприкінці липня 2023 р. співробітники Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей здійснили виїзд до Петриківської селищної та Чумаківської сільської територіальних громад Дніпровського району з метою проведення інвентаризації пам’яток і фотофіксації їхнього стану.

Під час виїзду завідуючий відділу охорони пам’яток археології О. В. Мишуста та завідуюч відділу охорони пам’яток історії Н. В. Бочанцева оглянули:
у селі Чумаки пам’ятку історії місцевого значення «Група могил: 8 індивідуальних могила воїнів Червоної армії»
о 3.jpg  

біля селі Лобойківка пам’ятку археології національного значення «Курган» №040013-Н
о 1.jpg

пам’ятки археології місцевого значення – кургани поблизу селища Зоря, села Лобойківка та села Єлизаветівка.

Під час обстеження у с. Єлизаветівка також уточнено місце розташування кургану «Могила Ткачова». Курган має значні розміри, близько 5 м заввишки, та був позначений на топографічних картах ще ХІХ століття. Курган наразі із декількох сторін закритий приватними будинками і деревами та через особливості ландшафту майже не видний з траси
о 10.jpg

Також на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року» від 20 січня 2021 р № 37-р завідуючою відділом «Робоча група по підготовці тому «Звід пам’яток історії та культури Дніпропетровської області» О. С. Колесник в селищі Зоря та селі Лобойківка було оглянуто місця поховань українських військових, які брали участь у стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України.

Більше фото на нашій сторінці на fb
 

Повернутися до списку новин