11 Червня 2024
На початку червня 2024 р. завідувачка відділу «Робоча група по підготовці тому «Звід пам’яток історії та культури Дніпропетровської області» Оксана Колесник та заступник директора Центру Вікторія Чорномаз здійснили виїзд до Петриківської селищної територіальної громади (Дніпровський район, Дніпропетровська область) з метою обстеження пам’яток історії та архітектури, що перебувають на державному обліку, та виявлення нових об’єктів культури.

Зокрема під час відрядження оглянуто пам’ятку архітектури національного значення «Церква Різдва», що розташована у с. Мала Петриківка і датується 1812 р., та 7 пам’яток архітектури місцевого значення (селище Петриківка, села Єлизаветівка та Іванівка). Також було фотофіксовано стан могил воїнів, партизан і військовополонених, які загинули в роки Другої світової війни.

Крім того, співробітники Центру побували на місцях поховань українських військових, які брали участь у стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України.
Зібрана інформації та фотоматеріали після опрацювання доповнять матеріали збірки з серії «Пам’ятки історії та культури Дніпропетровської області», що присвячена Дніпровському району.

Більше фото на нашій fb-сторінці

П1.jpg
Село Мала Петриківка. Церква Різдва

П2.jpg
Селище Петриківка. Будинок початкового училища з бібліотекою

П3.jpg
Селище Петриківка. Братська могила воїнів та партизан Другої світової війни

П5.jpg
Село Іванівка. Будинок земської школи

П6.jpg
Село Іванівка. Будинок земської школи

П7.jpg
Село Єлизаветівка. Садибний будинок

П8.jpg
Село Мала Петриківка. Група могил військовополонених часів Другої світової війни

П9.jpg
Село Лобойківка. Могила українського військового Ю. Д. Дороша
Повернутися до списку новин