2 Лютого 2022
Дніпропетровський обласний центр з охорони історико-культурних цінностей із сумом повідомляє, що сьогодні, на 78-му році життя відійшла у вічність ГАННА КИРИЛІВНА ШВИДЬКО.
Видатний історик-джерелознавець та краєзнавець – Ганна Кирилівна Швидько народилася 1 травня 1944 року в с. Бажани Петропавлівського району Дніпропетровської області.
Її активне життя було наповнено неустанною науковою працею, підготовкою висококваліфікованих наукових кадрів. За видатні заслуги перед українською наукою Ганні Кирилівні Швидько було присуджено звання «Заслужений діяч науки і техніки України». Вона нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня, є Заслуженим професором Дніпровської політехніки.

 Ганна Кирилівна Швидько – засновник наукової школи дослідження джерел з історії козацтва. З моменту створення Української академії історичних наук вона була її незмінним дійсним членом. Ганна Кирилівна була видатним краєзнавцем і більше 20 років очолювала Дніпропетровську обласну організацію Всеукраїнської спілки краєзнавців. Вона є автором більше 600 наукових праць.

 Дніпропетровський обласний центр з охорони історико-культурних цінностей із вдячністю відзначає багаторічну кропітку працю Ганни Кирилівни в складі обласної редакційній колегії Зводу пам’яток історії та культури, в робочій групі з підготовки матеріалів.

Виражаємо щирі співчуття близьким Ганни Кирилівні, її учням і колегам.
Повернутися до списку новин