18 Квітня 2023
18 квітня в Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці імені первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія відбувся круглий стіл присвячений презентації видань «Пам’ятки історії та культури Камʼянського району. Частина перша» та «Пам’ятки історії та культури міста Кривий Ріг».
qqq.jpg

В урочистому заході, що відбувся в день святкування Дня пам’яток історії та культури та Міжнародного дня пам’яток і визначних місць, взяли участь співробітника Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей, члени редакційної колегії видання, а також представники головної читацької аудиторії книжок, що презентовано – Криворізької, Божедарівської, Криничанської територіальних громад.

www.jpg

Круглий стіл відкрила начальник Управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія ПЕРШИНА.

eee.jpg

До видання «Пам’ятки історії та культури Камʼянського району. Частина перша» увійшли 364 статті на 616 об’єктів археології, історії, архітектури та монументального мистецтва, що розташовані на території Божедарівської та Криничанської селищних, Затишнянської сільської територіальних громад Кам’янського району (раніше ці землі входили до складу Криничанського району, який було ліквідовано в 2020 р.), а також ґрунтовні археологічний та історичний нариси, підготовлені кандидатом історичних наук З.П. Маріною та доктором історичних наук, професором І.О. Кочергіним. Авторський колектив видання – 10 осіб (працівники музеїв, співробітники Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей, науковці).
rrrr.png  ttt.png
6а.jpg

До збірки «Пам’ятки історії та культури міста Кривий Ріг», в свою чергу, увійшли 203 статті на 281 об’єкт археології, історії, архітектури та монументального мистецтва, ґрунтовні археологічний та історичний нариси підготовлені заступником директора Криворізького історико-краєзнавчого музею О. О. Мельником та доктором історичних наук, професором В. В. Стецкевичем. Авторський колектив видання – 10 осіб (працівники музеїв, співробітники Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей, науковці). Відзначаємо, що це ювілейне, десяте видання в серії.
yyy.png  rhbdjhj;fys.png
iiii.png

Обидва видання наповнені ілюстративними матеріалами та схемами розташування об’єктів культури.
9.png  10.png

Загалом у 10 збірок увійшло 2806 статей на 5878 об’єктів культурної спадщини.

13.jpg

Переглянути новину в медіа 
Переглянути новину в медіа
Повернутися до списку новин