7 Травня 2024
На початку травня 2024 р. завідувачка відділу «Робоча група по підготовці тому «Звід пам’яток історії та культури Дніпропетровської області» Оксана Колесник здійснила виїзд до Карпівської сільської територіальної громади (Криворізький район, Дніпропетровська область)з метою обстеження пам’яток історії та архітектури, що перебувають на державному обліку, та виявлення нових об’єктів культури.

Зокрема, під час поїздки в селах Карпівка, Андріївка, Радевичеве, Розівка, Червоне та Явдотівка було обстежено могили воїнів і медпрацівників, які загинули в роки Другої світової війни. У селах Андріївка та Явдотівка оглянуто також 2 церкви, що побудовані на початку ХХ ст. та нині мають статус пам’яток архітектури місцевого значення.

Крім того, у с. Андріївка було оглянуто місця поховань українських військових, які брали участь у стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України.

Зібрана інформації та фотоматеріали після опрацювання доповнять матеріали збірки з серії «Пам’ятки історії та культури Дніпропетровської області», що присвячена Криворізькому району.

Село Андріївка. Успенська церква, початок ХХ ст.:
11111.jpg


Село Явдотівка. Церква св. Євдокії, початок ХХ ст.:
99999.jpg


Село Карпівка. Група могил воїнів Другої світової війни:
22222.jpg


Село Явдотівка. Братська могила воїнів Другої світової війни:
33333.jpg


Село Андріївка. Могила медсестри В. І. Пручкіної:
44444.jpg


Село Радевичеве. Братська могила воїнів Другої світової війни:
55555.jpg


Село Червоне. Група могил воїнів Другої світової війни:
66666.jpg


Село Андріївка. Могила українського військового С. М. Волошенюка:
77777.jpg


Село Тихий Став. Могила воїна Другої світової війни І. К. Страстнікова:
88888.jpg
Повернутися до списку новин