14 Квітня 2016

В рамках виконання заходів з декомунізації, за наказом Міністерства культури України від 04.04.2016 р. № 200 «Про незанесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України» десять об’єктів на території Дніпропетровської області визнані такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Це пам’ятники та пам’ятні знаки, присвячені політичним діячам епохи тоталітаризму, розташовані на території міст Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ та Кривий Ріг, а також Апостолівського, Верхньодніпровського, П’ятихатського, Нікопольського та Софіївського районів, які відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» підлягають демонтажу.

Нагадаємо, що за наказом Мінкультури України від 27.01.2016 р. № 25 вісімдесят монументів на території Дніпропетровщини, що увічнюють діячів епохи тоталітаризму, вже втратили статус пам’яток.

Документи

Повернутися до списку новин